Hvad skal jeg gøre efter et dødsfald i Randers?

At være pårørende til et dødsfald er en af de sværeste situationer man som menneske kan gennemgå. Vi prøver derfor at hjælpe borgerne i Randers igennem situationen ved at skrive nogle artikler omkring situationen samt de praktiske opgaver man skal tage stilling til i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Der er mange opgaver man skal forholde sig til. Skal det være en begravelse eller bisættelse? Hvilke blomster skal man vælge? Og hvad gør man ved dødsfald? I denne artikel vil vi gennemgå hvad du skal gøre når du er pårørende til et dødsfald

Ældre par i Randers

Praktiske opgaver lige efter døden

Efter et dødsfald i hjemmet skal du kontakte afdødes læge i Randers som skal bekræfte døden og udstede en dødsattest. I Danmark kan en civil ikke rigtigt erklære en borger død, hvorfor en læge skal ind og bekræfte dødsfaldet.

Dødsfaldet skal anmeldes på borger.dk, senest 2 dage efter efter det er hændt. Ved dødsfald i et ægteskab er det vigtigt at du sørger for at løn/ydelser/pension bliver udbetalt til din egen bankkonto, da afdødes og evt. fælles konti vil blive spærret efter dødsfaldet er anmeldt.

Klargør vigtige papirer om afdøde da det skal bruges til samtalen med bedemanden og kirkekontoret. Det er dokumenter som dåbs- eller fødselsattest, sygesikringsbevis og evt. vielsesattest/skilsmissepapirer og evt. ægtefælles dåbsattest.

Planlæg et møde med bedemanden i Randers

Nu skal du tage stilling til hvilken bedemand du ønsker på opgaven. Der er mange bedemænd i Randers så du har flere muligheder. Rosen begravelsesforretning har en lokal bedemandsforretning i Randers og vil med glæde hjælpe dig med en begravelse/bisættelse. Du er også velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller brug for anden form for hjælp.

Opgaver der skal tages stilling til efter højtideligheden

Der er en del andre praktiske gøremål som ikke er opgaver der skal klares akut, men kan klares efter højtideligheden når du/I har fået bearbejdet dødsfaldet.
Der er nogle praktiske gøremål der skal tages hånd om ift. Skat. Det kan du læse mere om her.

Du skal registrere dødsfaldet til forskellige institutioner/organisationer. Forsikringsselskabet, telefonsselskabet, registering af bil, båd osv, pensionsudbetaling, afmelding af abonnementer (aviser, blade, og online abonnementer), håndtering af sociale medier. Banken, foreninger i Randers og tandlægen skal også høre om dødsfaldet.

I de fleste situationer vil du have mennesker omkring dig som kan hjælpe dig med rådgivning omkring hvad du skal tage stilling til. I Randers har vi også et sygehus som i mange situationer er de første til at opdage dødsfaldet. De vil kunne hjælpe dig med hvem du skal kontakte og hvad du skal gøre.

Læs videre

Andre relevante artikler

begravelse i skoven

Skovbegravelser hos Rosen Begravelsesforretning

Skovbegravelse for alle! Hos rosenbegravelsesforretning oplever vi, at efterspørgslen på skovbegravelser er stigende. En skovbegravelse er for alle uanset religiøs overbevisning. Derfor har vi valgt

Rosen Begravelsesforretning sten

Kirker i Randers

Kirker i Randers Kommune Randers er Danmarks 6. største by og har derfor naturligvis også en del kirker i de lokale sogne. Rosen Begravelsesforretning har

Blomster til begravelse

Blomster til begravelse i Randers

Blomster til begravelse i Randers Blomster kan gives til mange forskellige anledninger. Der er de glade stunder og de sørgelige stunder. I begge situationer er