Kirker i Randers Kommune

Randers er Danmarks 6. største by og har derfor naturligvis også en del kirker i de lokale sogne. Rosen Begravelsesforretning har hjulpet med begravelser og bisættelser i de forskellige kirker der er i kommunen og vi giver her et overblik over de forskellige kirker.

Rosen Begravelsesforretning sten

Sct. Clemens Kirke

Sct. Clemens Kirke er på en måde både en af Randers’ ældste og nyeste kirker på samme tid. Kirken som den står i dag blev indviet den 8. september 1963. Men man kan også kalde Kirken for den ældste da kirkens første grundsten stammer fra den tidligere Sct. Clemens kirke der blev nedrevet tilbage i år 1540. Kirken er moderne af udseende og har en flot udsigt over Gudenådalen.

Du kan finde Sct. Clemens Kirke på følgende adresse:
Parkboulevarden 15, 8900 Randers

Sct. Mortens Kirke

Sct. Mortens Kirke er en meget gammel, flot og stor kirke i Randers centrum som er bygget i traditionelle røde munkesten. Kirken er meget gammel og stammer helt tilbage til sutningen 1400-tallet hvor den blev opført som et katolsk kloster. Sct. Mortens Kirke blev officielt en sognekirke i år 1534.

Du kan finde Sct. Mortens Kirke på følgende adresse:
Vester Kirkestræde 7, 8900 Randers C

Enghøj Kirke

Enghøj Kirke er en ung og moderne kirke der blev opført i 1994 i Randers Nordby da området blev mere og mere befolket. En interessant ting ved Enghøj Kirke er den måde, hvorpå arkitekterne bag blev valgt. Fem forskellige arkitekter blev inviteret til en konkurrence i 1990 hvor det bedste bud på den nye kirkes design blev valgt. I 1991 faldt valget på Henning Larsens bud og projektet gik i gang. 3 år senere stod kirken klar som den ses i dag. Stor, hvid og moderne.  

Du kan finde Sct. Mortens Kirke på følgende adresse:
Enghøj Allé 10, 8900 Randers

Sct. Peders Kirke

Sct. Peders Kirke er en over 100 år gammel kirke, også kendt som ”kirken på bjerget” grundet dens placering. Kirken blev bygget med argumentationen omkring et behov for en ekstra kirke i Randers og i 1902 fandt indvielsen sted. Kirken mødte en del modstand i medierne da man ikke mente at der var et behov for en ekstra kirke i Randers.

Du kan finde Sct. Peders Kirke på følgende adresse:
Fabersvej 43, 8900 Randers

De fire ovenstående kirker er blot et udvalg af Randers Kommunes flotte kirker. Som tidligere nævnt er Randers Danmarks 6. Største by og derfor har de også mange kirker. Rosen Begravelsesforretning har håndteret begravelser og bisættelser i Randers’ kirker mange gange og kender dem godt. Du er velkommen til at ringe til os hvis du leder efter en bedemand i Randers.

Læs videre

Andre relevante artikler

begravelse i skoven

Skovbegravelser hos Rosen Begravelsesforretning

Skovbegravelse for alle! Hos rosenbegravelsesforretning oplever vi, at efterspørgslen på skovbegravelser er stigende. En skovbegravelse er for alle uanset religiøs overbevisning. Derfor har vi valgt

Blomster til begravelse

Blomster til begravelse i Randers

Blomster til begravelse i Randers Blomster kan gives til mange forskellige anledninger. Der er de glade stunder og de sørgelige stunder. I begge situationer er